Rengeteg gond volt a vonatokkal egész hétvégén a ceglédi és a szolnoki vonalakon

Megosztás

Ezúttal több esetben is nem a MÁV saját hibájából adódtak járatkimaradások és komoly késések. Szombaton és vasárnap is jócskán bosszankodhattak az utasok, ráadásul sajnos két gázolás is történt.

Ahogy arról a Szol24 is beszámolt korábban, Jászberénynél a szolnoki vonat elgázolt egy embert, emiatt komoly fennakadások alakultak ki. De a szombati nap sem telt eseménytelenül. MÁV-körkép (kórkép?) a hétvégi rendkívüli eseményekről a ceglédi és szolnoki vasútvonalokról.

A Mávinform tájékoztatása szerint szombaton a Szegedről 17:44-kor a Nyugati pályaudvarra indult Napfény InterCity (IC 733) Albertirsán elütött egy embert. A vonat utasait átszállították egy másik vonatra. a baleseti helyszínelés miatt Ceglédbercel-Cserő és Albertirsa között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért szombaton az esti órákban 20-40, esetenként akár 50-90 perccel is meghosszabbodott a menetidő a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon, mely érintette a szegedi Napfény InterCity-k közlekedését is. A késő esti órákban állt helyre nagyjából a közlekedés.

Vasárnap: a Keleti pályaudvarról 12:10-kor Békéscsabára induló Békés IC (IC 7404) csak Szolnoktól, nagyjából 30 perces késéssel közlekedett, mert a Békéscsabáról 9:20-kor a fővárosba indult Békés IC (IC 7407) járműhiba miatt csak Újszászig közlekedett. Az utasok a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 12:15-kor Szolnokra induló Z60-as vonattal (3334) utazhattak Szolnokig, melyről biztosított volt az átszállás az IC-re.

Az említett jászberényi gázolás következményeként pedig a Hatvanból 16:01-kor Szolnokra induló S820-as vonat (5736) helyett teljes útvonalon pótlóbusz közlekedett. A Szolnokról 18:21-kor Hatvanba induló S820-as járat (5711) kimaradt.

Vasárnap este sem maradtunk ki a jóból. A Sülysápról 19:26-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat (3431) késéssel, csak Mendétől közlekedik, mert a Keleti pályaudvarról 18:20-kor Sülysápra indult S60-as vonat (3418) a több mint fél órás késése miatt csak Mendéig közlekedik (a Rákosnál történt felsővezetékszakadás és -meghibásodás miatt). Végül pedig a Hatvanból 20:01-kor Szolnokra induló S820-as vonat (5738) helyett Újszászig pótlóbusz közlekedik.

Mozgalmas hétvége volt, nem a jó értelemben, a MÁV-nál ha éppen nincs jármű-, vagy technikai hiba, akkor baleset, gázolás. A ceglédi és szolnoki vonalakon ritka az olyan nap, amikor minden vonat menetrend szerint közlekedik.

Kapcsolódó cikkek